Díky finanční podpoře z EU, programu ROP NUTS II Severovýchod - oblast podpory 13.2.3. Rozvoj venkova, bylo možné v březnu 2010 zahájit rekonstrukci objektu sloužícího lidem se zdravotním omezením. Od přípravné fáze, ve které se zpracovával podrobný stavební projekt a rozpočty, přes výběrová řízení a vlastní rekonstrukci uběhlo téměř 24 měsíců a investice dosáhly 5,5 miliónu Kč.

Dne 1. dubna 2010 byla zahájena rekonstrukce objektu, která byla ukončena k 28. červenci 2011. Stavební práce probíhali po dobu 14 měsíců a během nich došlo k nejen k rekonstrukci budovy, ale i areálu zahrady. Navíc jsou nové prostory z finanční podpory EU vybaveny veškerým potřebným zařízením. Chceme také touto cestou poděkovat Nadačnímu fondu J&T, který jako první přispěl na spolufinancování rekonstrukce objektu a také Jednotě bratrské v ČR. Díky jejich podpoře se nám podařilo celý projektu zdárně dokončit.

Níže publikované fotografie ukazují postup stavebních prací. Stavební práce jsou dokončeny, proběhlo též vybavení objektu a od 1.8.2011 je možné přijímat uchazeče o pobyt. V říjnu 2011 proběhlo slavnostní otevření nově rekonstruovaných prostor a den otevřených dveří.