„Tejpování“ - kinesiotaping nyní snadno dostupný i pro Vás!

rehabilitační místnost

Veřejnosti nabízíme fyzioterapeutickou metodu kinesiotapingu. Co je kinesiotaping, co od něj můžete očekávat a jaká je cena za aplikaci se dočtete níže. Chtěli bychom zdůraznit, že veškerý finanční výtěžek z tohoto „podnikání“ bude použit na financování provozu služby Centra sociální rehabilitace Diakonie Dubá. Právě v nově upravených prostorách se fyzioterapeutická místnost nalézá (Dlouhá ulice č.p. 87).

CO JE KINESIOTAPING? Metoda, hojně využívaná ve sportovní medicíně a fyzioterapii, jež se velmi rychle prosazuje i v ostatních oborech medicíny, rehabilitaci i kosmetice. Spočívá v lepení speciálních bavlněných elastických pásek na kůži pro ovlivnění pohybového (neuromuskulárního) a oběhového systému. Pomáhá aktivovat tělu vlastní léčebné mechanismy. Je to nový přístup k ovlivnění svalů, nervů i orgánů.

kinesiotaping

HLAVNÍ FUNKCE KINESIOTAPINGU
Podpora svalů – snižuje svalovou únavu a přetížení svalů; snižuje křeče a riziko poškození svalu; snižuje bolest; zvyšuje rozsah pohybu; znovu aktivuje oslabený sval Lymfodrenážní efekt – snižuje otok; zlepšuje krevní a lymfatickou cirkulaci; tlumí zánět; snižuje diskomfort a bolest v kůži a svalech.
Ovlivnění CNS – má analgetický účinek; stimuluje receptory; reflex. ovlivňuje vnitřní orgány Zlepšení kloubních potíží – napravuje chybné postavení kloubů; napomáhá po úrazech a operacích; zlepšuje rozsah pohybu

KINESIOTAPE (elastická páska) je antialergenní, pružný (neomezuje v pohybu), je voděodolný (neomezuje v hygieně, plavání, má vlastnosti podobné lidské kůži)

JAK KINESIOTAPING POMÁHÁ?

DOSPĚLÍ:
RHB a regenerace pohybového systému – bolesti hlavy, páteře, končetin, výhřez ploténky, artróza kloubů, přetížení svalů a vazů, svalové křeče Po úrazech a operacích – pomáhá odstraňovat otoky, bolesti, spasmy, hematomy, doléčení zlomenin, podvrknutí, plastiky vazů, hojení jizev, rozrušení srůstů Při neurologických obtížích – obrny (velmi dobře působí po zánětu, či obrně lícního nervu), periferní parézy, zánět sedacího nervu Kosmetické účinky – redukce vrásek

DĚTI:
Převážně doléčení poúrazových stavů; korekce špatného postoje; hematomy; ochablé svaly

SPORTOVCI:
Prevence úrazů, doléčení úrazů již vzniklých – distorze, hematomy, otoky Prevence a léčba přetížení – tenisový, golfový loket, přetížení kvadricepsů a hamstringů, syndrom rotátorové manžety, skokanské koleno Zvýšení sportovního výkonu.

CENA (nezměněna oproti roku 2014):
1cm pásky za 1,- Kč + 75,- Kč za zákrok (zahrnuje vyšetření + aplikaci na určené místo).

Přijďte si metodu vyzkoušet! Návštěvu je možné si domluvit s naší profesionální rehabilitační pracovnicí Terezou Dědkovou na telefonním čísle 728 879 689 (pro objednání volejte ve všední dny mezi 8 – 20 hodinou).

PDF_logo Kinesiotapig leták

DÁLE NABÍZÍME následující masáže a jemné techniky odstraňování blokád

- v kombinaci s kinesiotapingem a konkrétními cviky tvoří velmi účinnou metodu pro nápravu páteře, vadného držení těla a chronických bolestí pohybového aparátu.

- relaxační, regenerační a bylinné masáže a masáže kosmetické a proti celulitidě.

Běžná cena 240,-Kč (např. masáž zad – délka cca 45min.)
Minimální cena 160,-Kč (např. odstranění blokád, bodová masáž, apod. - délka cca 30min.)
Hodinová sazba = 320,- Kč

Dále nabízíme koupelové soli - výroba uživatelů služby

Cena 49,-Kč (1 ks dle vlastního výběr barev a vůně). Kontaktujte nás pro zaslání vzorníku a nabídky.